Digital Health Essential

Digital Health

Essential

2022. május 30.

BMC Koncertterem

Digitális egészségügyi konferencia a közegészségügy, a magánegészségügy, a pharma digitál és a digitális egészségügyi cégeknek.
 

 

Témák

+ Digitális egészségügyi piac
+ Patikadigitalizáció
+ Roche Értékalapú Egészségügy
+ Telemedicina, AI
+ Digitális orvos/beteg
+ Innovative Digital Healthcare
+ Is Pharma ready for the Future of Health?

Keynote speakers

Lars Dahl Allerup
társalapító és vezérigazgató
Rethink Value, Dánia

Lars Dahl Allerup a Rethink Value, egy dániai értékalapú egészségügyi think-thank szervezet társalapítója és vezérigazgatója és Rud Pedersen Public Affairs tanácsadója. A Rethink Value ambíciója, hogy konkrét stratégiai együttműködéseket hívjon életre az egészségügy finanszírozói, az ellátási rendszer és az iparág többi szereplői között. Lars Dahl Allerup több mint 13 éves tapasztalattal rendelkezik a dán egészségügyi rendszert érintő közbeszerzések terén, és nemzetközileg is elismert szakértő az értékalapú beszerzés, illetve a köz-, és magánszektor innovációja területén.

vezérigazgató
Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.

Dr. Feller Antal 1986-ban szerezte doktorátusát a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán. Az Egis Gyógyszergyárnál folytatott kutatói munkáját követően piaci elemzőként dolgozott. 1999-ben szerződött a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-hez, melyet 2010 óta vezérigazgatóként irányít. Dr. Feller Antal a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnöke, 2021-ben pedig az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének (GIRP) igazgatósági tagjává választották, ahol a kis és közepes országok szövetségeit tömörítő szekciót képviseli, ezen felül tagja a GIRP gazdasági és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának, valamint a szállítási lánc megoldásokkal foglalkozó tanácsadó testületnek.

BEKÖSZÖNTŐ

Az egészségügyi szektor legkiválóbb vállalatait és szakembereit várjuk a tavasz egyetlen független, szakmai digital health csúcskonferenciáján, 2022. május 30-án, Budapesten a BMC koncerttermében. 

 

2021. szeptember 30-án 421 vendég és 21 újságíró jelent meg a második Digital Health Summit konferencián

Vegyen részt, ha
 • + Érdeklik az új digitális megoldások a szektorban
 • + Nyereségesen és hatékonyan akarja működtetni egészségügyi vállalatát.
 • + Fejleszteni és erősíteni kívánja a hosszú távú üzleti kapcsolatrendszerét.
 • + Kíváncsi rá, hogy mit mond a konkurenciája.
 • + Építeni szeretné az egészségügyi szektorban a kapcsolatrendszerét.
Rendezvényünk szólni kíván:
 • + Pharma szektor
 • + Orvosi műszergyártók 
 • + Health Venture Capital 
 • + Big Tech 
 • + Egészségügyi Informatika
 • + Befektetés előtt vagy alatt álló startupok 
 • + Állami Egészségügy
 
 • + Magánegészségügy
 • Egészségpénztárak 
 • Orvosok 
 • Ügyvédi irodák 
 • Tanácsadó cégek 
 • Finanszírozók: bankok és biztosítók képviselőihez 
Dress code

business casual

Szervezők

AP Summit Now Kft. és Molnár Rita Judit egyéni vállalkozó

Social media

join us

Program

 
07.50 - 08.50 Regisztráció, reggeli, networking
08.50 - 08.55 Beköszöntő - Molnár Rita (DHE, alapító)
08.56 - 09.15 Párhuzamos valóság: közfinanszírozott vs. magánegészségügy - Mára a lakosság többsége rendszeresen vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat a közfinanszírozott ellátás mellett/helyett. A Szinapszis folyamatosan méri a lakosság attitűdjét, preferenciáját és saját tapasztalatát az állami- és magánfinanszírozású egészségüggyel kapcsolatban. Az előadásban bemutatjuk a kettő között észlelt különbségeket, a lakossági bizalmi szintjét és elvárásait az egyes ellátótípusokkal szemben a legfrissebb, 2022. első negyedévi adatok alapján. - Kertész Balázs (Szinapszis) 
09.16 - 09.27 Lehetséges? Adatvezérelt kórház irányítás a magyar kórházakban. - Havas Levente (IFUA Horváth) és Szamosvári György (Oracle Hungary)
09.28 - 09.52 Keynote: Digitalizáció, az elkerülhetetlen jó – Új gondolkodásmód, új eszközök és új eredmények a gyógyszer-kereskedelemben - A hazai egészségügy, azon belül is a gyógyszerkereskedelem aktuális digitális megoldásai és törekvései. Milyen potenciállal és előnyökkel bír a digitalizáció a gyógyszerlogisztikában és -értékesítésben, és milyen feltételrendszer szükséges a további fejlődéshez? Európai kitekintés az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége által: hol tart a gyógyszer-kereskedelem digitalizációja Európában, és mik a kitűzött célok? Mit tanulhatunk az ebben élenjáróktól, és hol helyezkedik el ma a hazai kereskedelem a digitális térképen? - Dr. Feller Antal (Hungaropharma) 
09.53 - 10.18 KeynoteA Value-Based HealthCare, azaz az értékalapú egészségügy az ellátás betegközpontú megközelítése, amely a betegek gyógyulása és életminőségük javulása szempontjából a legfontosabb egészségügyi eredmények javítására összpontosít a teljes ellátási ciklus során, miközben egyidejűleg optimalizálja az egészségügyi erőforrások felhasználását és a társadalom költségeit. Lars Dahl Allerup előadása során az elméleti megközelítésen túl konkrét gyakorlati példákon keresztül segíti majd a szemlélet megértését és mutatja be az értékalapúság alapvető tényezőit és a társadalomra gyakorolt lehetséges előnyeit. - Lars Dahl Allerup (Rethink Value, Dánia) powered by Roche Hungary
10.19 - 10.41 KeynoteEgészséginformatikai fejlesztések - A magyar ágazati egészséginformatika egyik legfontosabb célkitűzése az egészségügy minőségének és hatékonyságának javítása, az egészségügyi adatok hasznosítása. A jelenleg is fennálló egészségügyi informatikai szolgáltatások, élükön az EESZT-vel, már megteremtették az alapot az egészségügy tovább fejlesztéséhez, az ellátásfokúszú egészségügyről a szolgáltatásfókuszú egészségügyre való átálláshoz, valamint az ellátási folyamatok, protokollok digitalizálásához. A következő időszak feladatai a meglévő megoldások használatának kiterjesztése, fejlesztése, valamint az új digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások kialakítása. - Szabó Bálint (ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ)
10.42 - 11.01 kávészünet, networking
11.02 - 11.40 Is Pharma ready for the Future of Health? - Pharma Digital kerekasztal. - Kövesi Tibor (Roche), Kuuno Vaher (AstraZeneca), Dr. Jānis Meikšāns (Teva), Moderátor: dr. Fenyvesi József Bulcsú (Oppenheim Ügyvédi Iroda)
11.41 - 12.03 Keynote: Betegségregiszterek és Transzlációs Medicina Kutatóközpont a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai IntézetbenProf. Dr. Vályi-Nagy István (Dél-pesti Centrumkórház) és dr. Máté Attila (eHealth Software Solutions) 
12.03 - 13.01 ebéd, networking
13.02 - 14.02 Fókuszban az értékalapú egészségügy - Kihívások és lehetséges megoldások egy értékvezérelt egészségügyi ökoszisztéma kialakításáért - Dr. Bidló Judit (NEAK), Dr. Grózli Csaba (Magyar Szervátültetettek Szövetsége), Dr. Horváth Zsolt (Magyar Onkológusok Társasága), Prof. Kaló Zoltán, PhD (SE), Moderátor: Prof. Dr. Dank Magdolna (SE)
14.03 - 14.23 Rólam van szó! – Az életem sclerosis multiplex-szel animációs videó kampány bemutatása - “Ismerd meg a betegségedet, gondold újra, de élj teljes életet!”. Az edukációs kampányok célja, hogy teljes képet adjanak a betegségről, a kezelési módokról, ötleteket, javaslatokat adjanak a betegeknek, amelyek megkönnyítik a mindennapjaikat. Milyen lehetőségek rejlenek a betegedukációs kampányokban? Hogyan lehet átültetni a tartalomfogyasztási trendeket az edukációs platformokra, mit tesz sikeressé egy hasonló tartalmú kampányt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a fejlesztő cég, a kezelőorvos és a betegek szempontjából. - Dr. Nagypál Tamás PhD (Szent Rafael Kórház) és Sebestyén Viktor (Dialóg Kommunikáció), powered by Biogen
14.24 - 15.05 Patikadigitalizáció. Milyen lehetőségek vannak a jelenlegi szabályozói környezetben? - Dr. Feller Antal (Hungaropharma), Kaló Tamás (Phoenix), Dr. Szentiványi Mátyás (OGYÉI) Moderátor: dr. Márkus Fanni (KPMG)
15.06 - 15.26 kávészünet, networking
15.27 - 15.42 E-orvosok és e-páciensek Magyarországon: a digitalizáció szerepe és lehetőségei az egészségügybenDr. habil. Győrffy Zsuzsa Ph.D. (SE)
15.43 - 16.25 A digitális orvos. Milyen eszközökkel támogathatjuk a digitális pácienseket? - Abonyi Zsolt (Inspira Research), dr. Máté Attila (eHealth Software Solutions), Szabó Bálint (ESZFK), Moderátor: dr. Domokos Márton (CMS Law)  
16.26 - 17.05 Telemedicina és mesterséges intelligencia - Prof. Dr. Csóka Ildikó (Szegedi Tudományegyetem), dr. Davidovics Krisztina (SE), Dr. Győrffy Zsuzsa Ph.D. (SE), Moderátor: Mezei Fruzsina (SE)  

A 2022-es konferenciára regisztrált résztvevők

4IG, 77 Elektronika, Abimed, Atlas Pharma, AstraZeneca, AP Summit Now, Azonnali, Bács-Kiskun Megyei Kórház, Béker-Soft Informatika, BENU Magyarország, Bismogel, Biogen Magyarország, Budapesti Corvinus Egyetem, Business Rally International, CAE Healthcare, Cormedio, Cytocast Hungary, CooperVision, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP Magyarországi Fióktelepe, Csolnoky Ferenc Kórház, Dél-pesti Centrumkórház, ESZFK Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ, Egészségkalauz, eHealth Software Solutions, Embassy of Switzerland, Euromedic International Hungária, EGIS Gyógyszergyár, Euromedic Trading, Euromedic-Pharma, EitHealth InnoStars e V, Csolnoky Ferenc Kórház, Édes Gyermekünk Alapítvány, eVisit, Dermus, Doktor 24 Medicina, Flexi Medical Hungary, FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő, Figyelő, Grepton Informatikai, Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker&McKenzie Ügyvédi Iroda, Hungaropharma, HUNGIMPEX, Hospitaly, Iinfomix Számítástechnikai, Inspira Research, I-Soft.hu, IFUA Horváth, Jacsomedia, Jahn Ferenc Kórház, Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ, KPLI Kelemen Kinga Ügyvédi Iroda, KPMG, KPMG Tanácsadó, MAD Medical Agile Data, Mályvavirág Alapítvány, Magyar Személyreszabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítvány, Magyar Onkológusok Társasága, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Magyar Szervátültetettek Szövetsége, Merck KGaA, Népszava, Neumann Medical, Novartis Hungaria, Novodata, Novo Nordisk Hungária, NAEK, OKFŐ, Oncompass Medicine Hungary, Oracle Magyarország, Origin Consulting, Oppenheim Ügyvédi Iroda, Patika Management, PharmaCloud, Pharmazone WS, Pfizer, Pearl Hungary, Phoenix Hungaria, Pécsi Tudományegyetem, PwC Magyarország, Precognox Informatikai, Richter Gedeon, Roche Magyarország, Robert Bosch, OGYÉI, OKFŐ, Országos Mentőszolgálat, Dr. Sipos Dávid ev., Stratis, Semmelweis Egyetem, Syreon Kutatóintézet, Szinapszis, Szintézis-NET, Szegedi tudományegyetem, Takeda Pharma, Tech Data AS, Telex, TEVA, Triton, QCG Consulting, VIATRIS, Világgazdaság, Webbeteg

Előadók 2022

Abonyi Zsolt
Healthcare Kutatási Igazgató
Inspira research

Zsolt 12 éves piackutatási tapasztalattal rendelkezik. Survey statisztikus mester diplomát szerzett, korábban a Nielsen és az Ipsos Healthcare csapatában is dolgozott. Ő felel az egészségügyi üzletág operatív vezetéséért; emellett Rx és OTC területen, magyarországi és regionális kvantitatív piackutatások vezető kutatója, valamint stratégiai tanácsadó. A digitális egészségügyi kutatások (orvosok, gyógyszerészek, betegek körében) Zsolt speciális kutatási területe.

Bidló Judit
ártámogatási főigazgató-helyettes
Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

Dr. Bidló Judit a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ártámogatási főigazgató-helyettese 2018. november 1. óta.

Gyógyszerész, közgazdász, infobionikus-mérnök végzettsége van. A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság alapító tagja. Gyógyszeripari tapasztalatait a Novartis cégnél és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületénél szerezte, melynek 4 évig volt igazgatója 2005-2009 között.

2009 óta az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd annak jogutódjánál, az ártámogatási területen dolgozik. Jelenleg felelős a járóbeteg gyógyszerellátás működéséért és finanszírozásáért, a gyógyászati segédeszközök és tételes elszámolású eszközök finanszírozásáért, valamint a tételes-, különkeretes-, és orphan  gyógyszerkészítmények beszerzéséért, finanszírozásáért. A NEAK-nál működő Országos Molekuláris Onkoteam titkára. Az elmúlt 2 évben fő feladatának az outcome alapú gyógyszerfinanszírozás megteremtését és a finanszírozási rendszerek COVID járvány miatt előtérbe kerülő telemedicina rendszerekhez történő adaptálását tekintette.

 

Csóka Ildikó
intézetvezető, stratégiai főigazgató
Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének intézetvezetője. 

A kémiai alapkutatásokat az orvostudományi alkalmazásokkal összekötő gyógyszerfejlesztés tudományterületen végez kutatómunkát és vesz részt alkalmazott kutatásokban, K+F fejlesztésekben és különböző innovatív gyógyszerformák és alternatív beviteli kapuk és megoldások kialakításában a betegek, a gyógyszerfelügyeleti hatóságok és a gyógyszeripar elvárásainak megfelelően. Vezetői feladatok mellett részt vesz a gyógyszerellátáshoz kapcsolódó etikai, jogi, gazdasági, kommunikációs és minőségbiztosítás kurzusok, valamint a gyógyszeriparhoz kapcsolódó gyógyszertechnológiai tárgyak oktatásában.

Ellátja a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatói posztját is, amely révén intézményi szinten irányítja a stratégiailag kiemelt beruházások menedzsmentjét, a kutatás-fejlesztési és innovációs feladatokat, a klinikai kutatásokat és a kapcsolódó projektmenedzsment munkát. 

Közéleti-tudományos szerepvállalásai keretében többek között az MTA SZAB Gyógyszerészeti Szakbizottság Gyógyszertechnológiai Munkabizottság elnöke, a Szegedi Gyógyszerészképzés Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, valamint a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság tagja, a Magyar Kémikusok Egyesülete Kozmetikai és Háztartásvegyipari Társaság tudományos titkára.

 

Dank Magdolna
klinikai igazgatóhelyettes
Belgyógyászati és Onkológiai Klinika, Semmelweis Egyetem

Prof. Dr. Dank Magdolna a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd belgyógyászatból, klinikai onkológiából és klinikai farmakológiáról szakvizsgázott, és palliatív orvoslás licence vizsgát tett. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Palliatív Orvoslás grémiumának elnöke. Későbbiekben jogi szakokleveles orvos, és egészségügyi szakmenedzser képesítést szerzett. 2017-ben egyetemi tanári kinevezést vehetett át. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Onkológiai profiljának vezető professzora, a klinika igazgatóhelyettese.

Egyetemi oktatóként a klinikai onkológia tantárgy keretében tart előadásokat. A patológiai Doktori iskola alprogramvezetőjeként több sikeres PhD védés témavezetője volt.

Több hazai onkológiai társaság (Magyar Onkológusok Társasága, Magyar Szenológiai Társaság, Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társaság pénztárosa, Magyar Klinikai Onkológiai Társaság) vezetőségi tagja.

 

Davidovics Krisztina
jogi szakértő
Semmelweis Egyetem

2004-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogászként, majd 2008-ban ugyanitt Szabályozási (Kodifikátor) Szakjogász szakon LL.M. fokozatot is szerzett, jogi szakvizsgáját 2009-ben szerezte meg. 2005 és 2011 között az Igazságügyi Minisztérium közjogi kodifikációs szakterületén a hazai szabályozási rendszer számos területén - különösen interdiszciplináris szabályozási feladatok esetén kutató, összehasonlító jogi munkákban, kodifikációs bizottságokban való részvétellel - meghatározó szakmai és vezetői tapasztalatokra tett szert. Ezt követően 2012 és 2019 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara Dékáni Hivatalának vezetőjeként, majd 2020 óta ugyanitt az Egészségügyi Menedzserképző Központ kötelékében dékáni tanácsadóként, illetve jogi szakértőként dolgozik. Ennek keretében aktív tagja az Egészségügyi Menedzserképző Központ adatvezérelt egészségügyi, egészségbiztonsági, egészségpolitikai tárgykörökkel összefüggő tudásközpontjainak és munkacsoportjainak. Külső szakértője továbbá a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaságnak. Mindemellett 2021 óta külsős szakértőként közreműködik a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont keretében az Egészségbiztonsági Divízió jogi szakmai támogatásában. Főbb szakterületei: adatvezérelt egészségügy, mesterséges intelligencia alapú egészségügyi megoldások jogi és etikai aspektusai, egészségpolitika, egészségügyi rendszerek irányítási és szabályozási kérdései.

 

Domokos Márton
szenior tanácsadó
CMS Budapest

Márton a CMS Budapest kereskedelmi jogi csoportjának szenior tanácsadója, valamint a regionális adatvédelmi csoport koordinátora. Hazai és nemzetközi adatvédelmi tárgyú megbízásai mellett széleskörű tapasztalatra tett szert a TMT szektorban, az egészségügyi technológia és az innovatív egészségügyi megoldások területén. Számos gyógyszeripari és egyéb szektorbeli cégnek nyújt jogi segítséget magyar és határokon átnyúló digitális projektjeikkel összefüggésben. Ügyvédi munkája mellett rendszeresen tart előadásokat, publikációi elsősorban a mesterséges intelligencia, az adatvédelem és a compliance kérdéseivel kapcsolatosak. A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség Adatvédelmi Tagozatának elnöke, továbbá a Kürt Akadémia és a Pécsi Tudományegyetem Infokommunikációs szakjogász képzésének oktatója.

Fenyvesi Jozsef
partner
Oppenheim Ügyvédi Iroda

Graduated from the Janus Pannonius University of Pécs in 1998 and pursued postgraduate studies in EU law at the University of Pécs. Obtained an LLM in International Economic Law at the University of Warwick in 2004. Attended the University of Oxford as a Chevening scholar and received a Magister Juris degree in 2006. Joined the Budapest office of Freshfields Bruckhaus Deringer in 2005. Associate of Oppenheim since 2007, partner at the firm since 2010. Head of the Corporate practice of Oppenheim since 2014.
Areas of specialization: Company Law, M&A, Capital MarketTransactions.
Sector experience: Capital markets, Chemicals & Pharma
Languages: Hungarian and English

Dr. Grózli Csaba
közgazdász, stratégiai és orvos igazgató
Magyar Szervátültetettek Szövetség

Dr. Grózli Csaba MSc. 2018 óta a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója. 1990-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosként. 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, marketing szakközgazdász diplomát, 2000-ben PR menedzseri végzettséget, majd 2015-ben a SE Egészségügyi Menedzserképző Központban egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett. 25 év gyógyszeripari sales, marketing és vezetői tapasztalattal rendelkezik, amelyet a Roche, a Fujisawa, valamint az Astellas gyógyszergyáraknál szerzett. Több nagy hatású készítmény bevezetésében, számos terápiás területen betegszervezetek elindításában, szakmával való összekapcsolásában vett részt. A jövőt a betegedukációban, a betegszervezetek megerősítésében és bevonásában látja.

 

Dr. Győrffy Zsuzsa
vezető, Orvosi Szociológia részleg és a Digitális Egészség munkacsoport
Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense, az Orvosi Szociológia
részleg és a Digitális Egészség munkacsoport vezetője. PhD fokozatát pszichológiából,
habilitációját egészségtudományokból szerezte.
Kutatásainak középpontjában a digitális egészség társadalmi, magatartástudományi aspektusai
állnak, azok a kérdések, amelyek révén a technológiai megoldások sikeresen adaptálhatók a
mindennapi orvoslás során. „E-orvosok és e-páciensek Magyarországon: a digitalizáció
szerepe és lehetőségei az egészségügyben” című NKFI-1 nyertes pályázat vezető kutatója,
163 tudományos publikáció szerzője illetve társszerzője.
„Egészségszociológiai kutatások vezetőjeként az gondolom, hogy a digitális egészség által
felvetett kérdések nem kizárólagosan technológiai jellegűek, a bennük rejlő társadalmi
előnyök, problémák és kihívások legalább olyan fontosak.”

Havas Levente
partner, Enterprise Analytics területvezető
IFUA Horváth

Mérnök-közgazdász, pályafutását az informatikai tanácsadási szektorban kezdte (Processorg, DSS Consulting, Microsoft Magyarország). 2008 óta dolgozik az IFUA Horváth & Partners Kft-nél. Az üzleti intelligencia megoldások szakértőjeként két évtizede foglalkozik az üzleti folyamatokon alapuló, integrált döntéstámogató rendszerekkel. Jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik BI jövőkép kidolgozásában, valamint vállalati reporting megoldások, adattárházak, CPM alapú tervezési rendszerek, adatbányászati megoldások implementálásában - különböző eszközökkel és platformokon. A Controlling Akadémia mellett rendszeresen tart előadásokat vállalati kihelyezett képzéseken, szakmai konferenciákon a korszerű vállalatirányítás és az üzleti intelligencia különböző témaköreiben.

Dr. Horváth Zsolt M.Sc., Ph.D
vezető orvos, egészségügyi menedzser
Onkoradiológiai Központ, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Horváth Zsolt (M.Sc., Ph.D), orvos, egészségügyi menedzser. Belgyógyász, klinikai onkológus és klinikai farmakológus szakorvos, palliatív terápiás licensz orvos. Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központjának vezetője, egyidejűleg az Országos Onkológiai Intézet (OOI) főorvosa, korábban teljes állásban az OOI-ben és Debreceni Egyetem Klinikai Központjában dolgozott. Korábban az ESMO nemzeti képviselője és a Magyar Onkológusok Társaságának elnöke és a Kollégium Onkológiai és Sugárterápia Tagozatának tagja volt. A magyar Emlőrák Konszenzus Konferenciák egyik szervezője.

A személyre szabott medicinát részben napi betegellátó munkája során a gyakorlatban is végzi, de számos, a témához kapcsolódó projektben is részt vett. 

 

Kaló Zoltán
egyetemi tanár, egészségügyi közgazdász
Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési központjának egyetemi tanára és az Egészségügyi Technológia Értékelés doktori program vezetője, valamint a Syreon Kutató Intézet alapítója és vezetője. 2019 júniusáig az ELTE Társadalomtudományi Karán a Közgazdaságtudományi Intézet intézetvezető egyetemi tanára, az Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás nemzetközi mesterképzési szak egészség-gazdaságtan szakirányának társvezetője volt. 

Számos tudománypolitikai pozíciót töltött be 25 éves szakmai pályája során, többek között International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) igazgatója (2012-2014), az ISPOR Közép-Kelet Európai szervezetének alapító elnöke (2013-2015), a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) alapító elnöke (2003-2004) és elnöke (2007-2008) volt. A Magyar Személyre Szabott Medicina Társaságnak az alapítás óta elnökségi tagja (2010-). 2021-ben megkapta az ISPOR Marilyn Dix Smith életmű díját.

Főbb kutatási területei az egészségügyi technológia értékelés, az egészségügyi technológiák árképzése, az egészségügyi kutatás-fejlesztés és az általános egészség- és iparpolitikai kérdések gazdasági vonatkozásai. 

 

Vezérigazgató, Kereskedelmi igazgató
PHOENIX Pharma Zrt.

Kaló Tamás a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója és kereskedelmi igazgatója, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének alelnöke. 1995-ben szerezte meg közgazdász diplomáját, 1996 óta dolgozik a PHOENIX-nél. 2002 és 2020 között gazdasági igazgatóként támogatta a PHOENIX magyarországi tevékenységét, amely idő alatt a Társaság a hazai gyógyszertárak piacvezető nagykereskedelmi partnere lett. 2020-ban vette át a PHOENIX vezérigazgatói és kereskedelmi igazgatói feladatait, fókuszba helyezve a gyógyszerellátási lánc szereplői számára nyújtott innovatív szolgáltatásokat. Fontos feladatának tekinti a szektor digitális fejlődésének támogatását, amelyben kulcsszerepet játszik a gyógyszeriparral illetve a gyógyszertárakkal és kórházakkal közvetlen kapcsolatban álló gyógyszer-nagykereskedelem. Az ellátási rendszer logisztikai, kereskedelmi és adminisztratív folyamatainak digitális fejlesztésével a betegek még gyorsabban, biztonságosabban és hatékonyabban jutnak hozzá a szükséges gyógyszerekhez illetve a betegségek megelőzésében fontos egészségügyi készítményekhez.

Innovációs és ügyvezető igazgató, tanácsadó, tulajdonos
Szinapszis

Balázs közgazdász diplomát szerzett, a kezdetektől, 1998 óta dolgozik a Szinapszisnál mint a kutatások szakmai vezetője, a nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítésének és a vállalati innovációnak a  felelőse. Nevéhez fűződnek a Szinapszis gyógyszeriparra szabott saját megoldásainak, kutatási modelljeinek megalkotása. Kiemelt kutatási területei: SFE, targetálás, szegmentáció, KOL-mapping, árérzékenységi vizsgálatok, MCM és digitális átalakulás a gyógyszeriparon belül. Előadó számos hazai és nemzetközi konferencián, az európai piackutatási szövetségek (ESOMAR EphMRA) tagja és a Szinapszis képviselője.

Kövesi Tibor
stratégiai és szervezetfejlesztési vezető
Roche Pharma Magyarország

Kövesi Tibor 2020 óta a Roche Pharma Magyarország menedzsmentjének tagja; stratégiai és szervezetfejlesztési vezetője.

Jelen pozíciójában Tibor a csapatával 3 fő területért felel: a magyar szervezet stratégiai prioritásaiért, a folyamatos szervezetfejlesztésért, valamint a digitális és innovatív megoldások bevezetéséért.

A Roche-hoz való csatlakozása előtt menedzsment tanácsadó volt, a Boston Consulting Group projektvezetője. A budapesti irodában töltött 6 éve alatt számos iparágban és 15+ országban vezetett és hajtott végre elsősorban stratégiaalkotással, piacra lépéssel, valamint szervezetfejlesztési és agilis átalakításokkal kapcsolatos projekteket. 

Tibor közgazdász végzettséggel rendelkezik, alapszakos tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta, a mesterszakot pedig a hollandiai Maastricht University képzésén

Márkus Fanni
ügyvéd
KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda

Dr. Márkus Fanni a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Irodánál dolgozik ügyvédként. Fanni 2017 óta végzett jogász és a Budapest Ügyvédi Kamara tagja. Szakterületei az egészségügyi jog és az adatvédelem. Tanácsadást nyújtott gyógyszerészeti és diagnosztikai társaságok számára a magyar működésük számos területét illetően, ideértve társasági, kereskedelmi, szabályozói és fogyasztóvédelmi jogi aspektusokat is.

 

Máté Attila
alapító, ügyvezető
eHealth Software Solutions

Jogi diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2001-ben, majd 2012-ben
a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző karán egészségügyi szakmenedzser Msc
diplomát kapott. 2015-2018 között az Informatika a Társadalomért Egyesület eHealth
munkacsoportját vezette, 2016-2017 között az Egészséges Budapest Program innovációs és
informatikai szakmai tanácsadója, a Digitális Jólét Program Egészségipari Fejlesztési Stratégiája
szakértője volt. 2004-ben alapította a jelenleg tanácsadással foglalkozó ReMark Solution Selling Kft-t
és 2010-ben alakította át a tulajdonában és ügyvezetése alatt álló eHealth Software Solutions Kft.-t
szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozássá. Cégei partnerei között országos gyógyintézmények,
kórházak, központi egészségügyi intézmények, multinacionális és magyar egészségipari
nagyvállalatok és hazai sturt-up-ok is szerepelnek. Az eHealth Kft. négy, országos hatáskörű
betegségregisztert fejlesztett és üzemeltet és akkreditált fejlesztő partnere az EESZT-nek.
Vállakozásai tanácsadói a Nemzeti Digitalizációs Stratégia és az Egészséginformatikai stratégia
megalkotásában is részt vettek a közelmúltban.

Jānis Meikšāns
kereskedelmi vezérigazgató
TEVA Magyarország

18 év kórházi gyermeksebészi munka után Janis a gyógyszeriparban folytatta pályafutását. Vezérigazgatóként több vállalatnál is dolgozott a legkülönbözőbb régiókban, például Kelet-Európában (beleértve Ukrajnát), Ázsiában, Skandináviában és az utóbbi időben a Baltikumban. Janis 2019-ben Rigából Budapestre tette át a székhelyét, hogy elfoglalja a Teva Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi vezérigazgatói posztját.

Mezei Fruzsina
phd hallgató
Semmelweis Egyetem

2017-ben orvosi antropológusként végzett az Egyesült Királysági Durham University-n, mesterdiplomáját 2019-ben Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás szakon szerezte meg az ELTE-n. A Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségpolitikai szakértőjeként (2017-2020) krónikus gondozási protokollok kialakítását koordinálta a szakellátás tehermentesítése érdekében, majd egészséggazdaságtani elemzőként csatlakozott a Syreon Kutató Intézethez. 2021 óta a Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Technológia Értékelő Karának Phd diákja, ahol digitális egészségügyi és MedTech innovációs projektek technológia értékelésével foglalkozik. Hazai és nemzetközi projektimplementációs tapasztalatai révén ismeri az innovatív egészségügyi technológiák és digitális egészségügyi megoldások bevezetésének nehézségeit. Az Omron Medistance digitális egészségügyi szakértőjeként célja az innovatív megoldások befogadásának segítése, valamit az innováció fellendítése az egészségügyi ökoszisztéma különböző érdekeit szem előtt tartva.

Molnár Rita
founder
Digital Health Summit és Digital Health Essential

Rita Molnar earned her BA business communication degree in the Budapest College of Communication and Business in 2008. She finished her MBA master program in Budapest Metropolitan University in 2020 and she started Health Policy, planning and financing MA program in Budapest Corvinus University also in 2020. The program is designed to provide you with a comprehensive understanding of the complexities of health care systems both at macro- and micro-levels within the context of technological development, an ageing population and patient expectations. She is well-prepared to work in health administration, government departments, research and consultancy agencies, universities, national health services, health care organizations and pharmaceutical and medical device industry. 

She started her career as a professional photojournalist from 1997 to 2002. Rita was just 21 when she started organizing events, and she founded her own company. Her first event was an amateur film festival in Eger in 1998. Ever since, she has been organizing 2 conferences per year, mainly in the medical, VC investing and banking fields. Between 2001-2005 Rita also worked as a movie producer. She was involved in co-producing a movie directed by the iconic Magyar movie-maker Miklós Jancsó. From 2006 to late 2007 Rita managed the event marketing team at Ringier Publishing, a Hungarian subsidiary of a Swiss-based leading publishing firm. In the summer of 2010 Rita founded Slimexpo with a venture capital involvement, and she organized with her own team a Slimexpo Festival with a diet, health and beauty theme at a premium event venue in Budapest Aréna in the spring of 2011. 

Nagypál Tamás
Neurológus szakorvos
Szent Rafael Kórház

Dr. Nagypál Tamás a Szegedi Tudományegyetemen végzett, a neurológia (ideggyógyászat) az idegrendszer szerkezeti károsodásával magyarázható megbetegedésekkel foglalkozik. Fő érdeklődési területe az elektrofiziológia és a neuroimmunológia. Jelenleg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológus szakorvosa.

Sebestyén Viktor
üzletfejlesztési vezető
DIALOG Egészség Kommunikációs Cégcsoport

Viktor 2002-ban az Oxford Brookes University, International Business School Budapest üzleti szakán marketing specializációval végzett majd mainstream kommunikáció területén ügyfél és ügynökségi oldalon is több évet dolgozva széleskörű szakmai tapasztalatokra tett szert.

Voksát 2008-ban tette le véglegesen a gyógyszer- és egészségipar mellett, azóta kizárólag egészség marketinggel, RX és OTC termékek kommunikációjával foglalkozik, jelenleg a részben általa alapított és egyedi kutatási, videómarketing, kommunikációs ügynökségi és HCP médiaügynökségi szolgáltatásokat kínáló DIALOG Egészség Kommunikációs Cégcsoport üzletfejlesztési vezetője.

Szamosvári György
Sr. Account Executive, az egészségügyi és oktatási szegmensének vezetője
Oracle Magyarország

Programozó Matematikus, az ELTE-n szerzett diplomát. Karrierje kezdetén több informatikai cégnél dolgozott Németországban és Ausztriában. Miután visszatért Magyarországra, a HP regionális és magyar piacért felelős E-service kereskedelmi vezetője lett. Később több pozícióban is dolgozott nemzetközi és hazai cégeknél (IQSYS, T-Systems, Microsoft, Aveva) a kereskedelemért felelős sales-ként és vezetőként. Ma az Oracle Magyarországnál vezeti a hazai egészségügyi és oktatási terület technológiai kereskedelmét.

főigazgató
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Dr. Szentiványi Mátyás 1992-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát, majd
2002-ben szintén ebben az Intézményben PhD. diplomát szerzett. 1992 és 1997 között a SOTE Klinikai Kísérleti
Kutató-II.sz. Élettani Intézetnél aktívan tevékenykedett TMB ösztöndíjasként, majd egyetemi tanársegédként.
Ezt követően volt szerencséje külföldön is bővíteni szakmai tudását, a Medical College of Wisconsin
(Milwaukee, USA) kutatási ösztöndíjasaként kutatott 1997-1999 között. 2000 és 2005 között a Quintiles
Magyarország Kft. klinikai kutatási munkatársa, majd projektvezetője és klinikai kutatási managere lett 2010
után 5 évig tudományos tanácsadó, majd 8 évig orvosigazgató volt a Roche (Magyarország) Kft.-nél, emellett 7
évig aktív tagja a Gyógyszeripari Szövetségek Kommunikációs Etikai Bizottságának (KEB). 2018 októbere óta az
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója, ahol kutatói- és a gyógyszeripari
múltja, valamint az eddigi szakmai életútja során szerezett tapasztalatait igyekszik hasznosítani az Intézet és a
magyar lakosság érdekében.

Kuuno Vaher
Cluster Country Director
AstraZeneca, Czech Republic, Slovakia and Hungary

Kuuno’s main mission is to secure all healthcare (HC) experts (patient organization groups, doctor associations, political decision makers, health insurance, hospital leaders, universities, medicines developers and other parties) are working in close collaboration securing continuously improved outcomes for patients.

He is especially focused on how we can be faster implementing new medical guidelines in real clinical practice and how we can improve and optimize patient pathways in HC using HC digitalization and data.

As an experienced leader of medicine developer Kuuno is doing all possible to build up x-functional teams to lead and drive innovation in all countries together with all HC partners.

Kuuno joined AstraZeneca in 2007 and has 20 years of experience in the industry with proven results in leading market access and business units in various therapeutic areas in Estonia, Baltics, Czech Republic, Slovakia and Hungary, and also as a member of the leadership teams in Nordics and CEE region. Kuuno holds a Pharmacy Degree from Tartu University in Estonia. Kuuno is based in Prague.

His mission outside of work is to keep family, friends and colleagues in a good spirit and fit enjoying together numerous outdoor sports activities.

Prof. Dr. Vályi-Nagy István
főigazgató, egyetemi magántanár
Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Dr. Vályi-Nagy István a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának elvégzése után belgyógyászatból, klinikai immunológia-allergológiából, hematológiából és klinikai onkológiából tett szakvizsgát, habilitált egyetemi magántanár, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC-OHII) főigazgatója, a transzfúziológiai és hematológiai szakmai kollégiumi tagozat elnöke. Az Egyesült Államok-beli, franciaországi és angliai tanulmányai eredményeképpen Master of Business Administration (MBA) és egészségügyi menedzser diplomát szerzett. Öt évig dolgozott a philadelphiai University of Pennsylvania kutatójaként.

Kutatási területe a molekuláris célpontok meghatározása alapján kialakított személyre szabott gyógyszeres és immunológiai terápia, a strukturált adatokat tartalmazó, surveillance típusú, dinamikus betegségregiszterek és adatbázisok létesítése és az adatok BigData elemzése, többek között mesterséges intelligencia felhasználásával is. Az elmúlt két évben a DPC-OHII az új típusú koronavírus betegséggel kapcsolatos innovatív terápiás kutatások és K+F+I tevékenység, valamint az ezekhez köthető transzlációs tevékenység hazai vezető intézményévé vált. A DPC-OHII egészségipari fejlesztő partnerei évek óta az Oncompass Medicine, a Healthware és az eHealth Solutions, valamint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér munkatársai.