Kihívások és lehetséges megoldások egy értékvezérelt egészségügyi ökoszisztéma kialakításáért

Kihívások és lehetséges megoldások egy értékvezérelt egészségügyi ökoszisztéma kialakításáért 

Bidló Judit (NEAK), Dr. Grózli Csaba (Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója), Dr. Horváth Zsolt (Magyar Onkológus Társaság vezetője), Dr. Kaló Zoltán (egészségügyi közgazdász), Moderátor: prof. Dr. Dank Magdolna

Egy jól működő, betegközpontú és hosszú távon fenntartható egészségügyi ökoszisztéma kialakítása mindannyiunk közös érdeke. Legyünk orvosok, betegek, döntéshozó szervek, az egészségügy egyéb szereplői vagy bármely más érintettjei, mindannyian ugyanúgy érezzük a változtatás egyre égetőbb szükségességét. Amellett, hogy mindinkább sürgetőbb a téma, a jelenlegi epidemiológiai, makrogazdasági illetve geopolitikai kihívások csak tovább fokozták a problémák felszínre kerülését. Mára elengedhetetlenné vált az egészségügy működésének rendszerszintű átgondolása, a beteg egyértelmű fókuszba helyezése és az ellátás teljes ciklusának a betegút mentén történő megreformálása. Éppen ezért egy ideje egyre szélesebb körben és gyakran hallunk a személyre szabott és értékalapú egészségügy fontosságáról. De vajon mit is jelent ez valójában? Hogyan tudjuk átültetni a gyakorlatba? Milyen nehézségekkel és kihívásokkal szembesülünk? Milyen lépésekre illetve új megoldásokra van szükség? Mely szereplők elengedhetetlenek a megvalósításhoz? Milyen szerepe van a digitalizációnak és a digitális megoldásoknak az értékvezérelt egészségügy kapcsán? 

A kerekasztal keretében tapasztalt, és a témában jártas szakértők keresik majd erre a választ és konkrét lépések megfogalmazásával teszik megfoghatóvá a témát.