2. Digital Health Essential

2nd Digital Health

Essential

 17th May, 2023, 

Danubius Hotel Helia, Budapest, Kárpát u. 62-64, 1133

Digital health conference for public and private health care, digital pharma, and manufacturers of digital medical products and services. Join Linkedin Event. 
 

Témák

+ Utilizing Healthcare Data to Generate Value
+ ChatGPT az orvoslásban
+ Digitalizáció és az adattudomány az egészségügyi ellátásban

Keynote speakers 2023

Rami Riman
Director of Clinical & Business Improvements EMEA
InterSystems EMEA

Rami Riman leverages clinical best practices across multiple healthcare disciplines through engagement with InterSystems solutions. In his role, Rami works to improve hospital workflows to ensure patient safety, improve efficiencies and increase system adoption. Rami has extensive consultancy experience in healthcare IT, including change management consultancy, professional accreditation, hospital workflow management, and realizing a return on investments. Prior to InterSystems, Rami had 10 years of clinical experience across multiple hospitals in the US, UK, Lebanon and UAE. Rami’s passion remains in increasing patient engagement to improve community’s health and awareness.

Rami holds a B.A. from the American University of Beirut in Biology, a Doctorate in Medicine from St. George’s University School of Medicine and a master’s degree in infectious diseases from the University of London. Rami is board certified in Internal Medicine and Medical Oncology.

Esther Saiag
Dep. Dir. For Information & Operation
Tel Aviv Medical Center (Ichilov Hospital), Israel

Dr Esther Saiag is serving as the Deputy Director for Information & Operation at the Tel Aviv Medical Center (Ichilov Hospital) Israel since 2007; she is a Certified System Analyst since 1988, serves as a member of The Israeli National Council for Digital Health and has more than 30 years of experience in Medical Computerization.

Dr. Saiag (Lieutenant colonel) has graduated her Medical Studies on 1985 at the Military Academic Reserve, IDF. She completed a Master's degree in Industrial Engineering and a Master's degree in Continuing Medical Education. Dr. Saiag is a specialist in Pediatrics as well as in Health Care Management. She was the Founder and Head of the Clinical Patient Record Project in IDF, Medical Corps and today is leading the Steering Committee for Implementing EMR at all Israeli Governmental Hospitals.

Dr. Saiag's keynote presentation at Digital Health Essential 2023 will take the audience to a fascinating tour through various digital technologies and processes, part of them already embedded and others planned, all the way to fully embracing the concept of Digital Hospital of the Future, already here and now in Ichilov medical center

Tolnay Roland
ügyvezető
ESZFK Nonprofit


A mérnök - informatikus végzettségű szakember 2023. február 1-től kezdődően látja el az
ESZFK Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait. Korábban az e-közigazgatás területén szerzett az
államigazgatáshoz köthető informatikai rendszerek építésében gyakorlatot. 2015-től a
Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkárságán vett részt számos e-
közigazgatási projekt stratégiai tervezésében és szakmai megvalósításában. Feladatait 2018-
tól a Belügyminisztériumban osztályvezetőként látta el, majd 2021. március 1. óta a NISZ Zrt.
leányvállalataként működő Kopint-Datorg Kft. ügyvezetőjeként vett részt az elektronikus
közigazgatás fejlesztésében. Elkötelezetten támogatja az egészségügyi informatika
fejlesztésében körvonalazott célok megvalósítását.
2022-ben elnyerte „Az év fiatal ICT-menedzsere 2022” díjat.

BEKÖSZÖNTŐ

Az egészségügyi szektor legkiválóbb vállalatait és szakembereit várjuk a tavasz egyetlen független, szakmai digital health csúcskonferenciáján, 2023. május 17-én, Budapesten, a Danubius Hotel Heliaban. 2022. május 30-án 260 vendég jelent meg az egy termes Digital Health Essential konferencián

3 termes, 450+ fős 4. Digital Health Summit 2023. november 29-én a Danubius Hotel Héliában. Jelentkezzen még féláron most!

Vegyen részt, ha
 • + Érdeklik az új digitális megoldások a szektorban
 • + Nyereségesen és hatékonyan akarja működtetni egészségügyi vállalatát.
 • + Fejleszteni és erősíteni kívánja a hosszú távú üzleti kapcsolatrendszerét.
 • + Kíváncsi rá, hogy mit mond a konkurenciája.
 • + Építeni szeretné az egészségügyi szektorban a kapcsolatrendszerét.
Rendezvényünk szólni kíván:
 • + Pharma szektor
 • + Orvosi műszergyártók 
 • + Health Venture Capital 
 • + Big Tech 
 • + Egészségügyi Informatika
 • + Befektetés előtt vagy alatt álló startupok 
 • + Állami Egészségügy
 
 • + Magánegészségügy
 • Egészségpénztárak 
 • Orvosok 
 • Ügyvédi irodák 
 • Tanácsadó cégek 
 • Finanszírozók: bankok és biztosítók képviselőihez 
Dress code

business casual

Szervezők

AP Summit Now Kft. és Molnár Rita Judit egyéni vállalkozó

Social media

join us

Program

 

07.39 - 08.39 Regisztráció, reggeli, networking
08.40 - 08.43 Köszöntő - Molnár Rita (DHE, alapító)
08.43 - 08.59 Telemedicina, mint új ellátási forma Magyarország 300 legszegényebb településén - A telemedicina lehetőségét Magyarországon a COVID teremtette meg és szélesítette ki. A Máltai Szeretetszolgálat rendszerében mobil orvosi rendelővel (furgonvázra épített rendelő) érkezünk a pácienshez. A jármű személyzete egy gépkocsivezetőből és egy szakképzett egészségügyi dolgozóból áll. Az orvos a rendelésbe on-line, videókapcsolat segítségével csatlakozik. Modern orvostechnikai eszközök használatával a tapintást kivéve az összes betegvizsgálati módszer kivitelezhető. A Szeretetszolgálat a telemedicinára, mint ellátási formára nem célként, hanem eszközként tekint. A kényszert a 300 legszegényebb településen sokszor nem elérhető alapellátás szülte. - Nagy Ferenc (Magyar Máltai Szeretetszolgálat)
09.00 - 09.16 Digitális betegtámogatás a diagnosztikától az adherenciáig - A klasszikus orvos-beteg találkozásokon túl számos digitális megoldás létezik a krónikus betegek támogatására, a diagnosztikától kezdve a terápia menedzsmenten keresztül, melyeknek mind közös célja a jobb adherencia és a kedvezőbb terápiás kimenetel. Betegkutatás segítségével keressük arra a választ, hogy ma Magyarországon milyen megoldásokkal találkoznak a krónikus betegek, melyek azok, amelyek vakóban működnek, megértik és használják is, illetve melyek azok, amik ugyan jelenleg nincsenek használatban, de a betegek elfogadnák, alkalmaznák. Kitérünk arra is, hogy ezen megoldásokat kik nyújtják a betegek felé (egészségügyi szolgáltató, biztosító, gyógyszergyártó, informatikai piaci szereplő stb.), és kinek mi lehet a szerepe a jövőben? - Kertész Balázs (Szinapszis) 
09.17 - 09.35 ChatGPT az orvoslásban - Szövegből diagnózist: a generatív MI hatása az orvostudomány jövőjére - Az utóbbi hónapokban a ChatGPT – egy generatív mesterséges intelligencia robbanásszerűen lett ismert mind a tudományos, mind az általános közönség köreiben. Egyre több tanulmány említi, hogy a ChatGPT kifejezetten hasznos eszközzé válhat a kutatásban, az oktatásban és programozásban is, azonban az egészségügyi eszközként való felhasználását még jóval kevesebben vizsgálják. Az előadásból fény derül arra, hogy a ChatGPT és a nagy nyelvi modellek hogyan használhatóak igazán értékes és innovatív kiegészítőként a modern orvoslásban, külön kiemelve az orvosi diagnosztikában nyújtott lehetőségeiket. Szintén kiemelendő, hogy a jövőben ezek az eszközök hasznos segítőtárssá válhatnak a triázsolásban és a leletezésben, amivel az egészségügy adminisztratív terhei jelentősen csökkenthetők lennének. - Patai Roland, PhD (Szegedi Biológiai Kutatóközpont)
09.36 - 09.56 A digitális egészségügy kormányzati célkitűzései dr. Kádár Magdolna, PhD (Belügyminisztérium)
09.57 - 10.20 Keynote: Egészségügyi ágazati fejlesztések Tolnay Roland (ESZFK)
10.21 - 10.41 Keynote: Utilizing Healthcare Data to Generate ValueDr. Rami Riman, MD és Tóth Attila (InterSystems) 
10.42 - 11.12 kávészünet, networking
11.13 - 12.05 Miként támogathatja a digitalizáció és az adattudomány az egészségügyi ellátás javítását hazánkban? Miként látják az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó adatok hazai hasznosítását és hasznosulását az ellátás javítása érdekében? Melyek azok a területek, ahol ez jelenleg hasznosul, milyen formában? Milyen potenciális fejlesztések vannak tervben azért, hogy az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó adatok még jobban hasznosuljanak? Vannak-e olyan potenciális lehetőségek, ahol az egészségügyi ellátó rendszer és a gyógyszeripari cégek együttműködhetnének a betegek érdekében? - dr. Bidló Judit (Belügyminisztérium), Hatem Lemia (Astrazeneca), Szirmai Zsombor (Novartis), Tolnay Roland (ESZFK), Moderátor: Danó Anna (Népszava)
12.07 - 12.37 Keynote: The Future Digital Hospital Already Today at Ichilov: Data driven, Intelligent & Personalized - Dr. Esther Saiag MD, MHA, MSc (Tel Aviv Medical Center, Ichilov Hospital, Israel) (az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsolást nem biztosítunk)
12.38 - 12.58 Készüljünk fel a jövőre-genetikai vizsgálatok és 100%-ban digitális páciens út, mint a személyre szabott egészségmegőrzés legmodernebb eszközei. - Néhány éve még nem gondoltuk volna, hogy genetikai tulajdonságaink nem csak szemünk vagy hajunk színét határozzák meg, hanem az egészségünket nagyban befolyásoló tényezőket is. Genetikai vizsgálatok alapján pontosan meghatározható, milyen ételek feldolgozására alkalmas a szervezet,  melyek a valóban hatékony gyógyszerek és milyen betegségek kialakulására lehet legnagyobb valószínűséggel esélyünk, a személyre szabott digitális páciens úttal kiegészítve pedig az egészségmegőrzés teljesen új dimenziója  válik elérhetővé. - Póda Tamás (Synlab)
12.59 - 14.00 ebéd, networking
14.00 - 14.48 Digitális orvos, digitális beteg - A beszélgetés alatt a résztvevők az orvos-beteg kapcsolat digitális térbe helyezésének a  lehetőségeit vizsgálják meg. Áttekintik, hogyan változtatják meg a digitális technológiák a betegek és az egészségügyi szolgáltatók közötti interakciókat. Megvizsgálják azokat a legjelentősebb kihívásokat, amelyekkel a betegek és az egészségügyi szakemberek szembesülnek munkájuk során. Ezen túlmenően a résztvevők foglalkozni fognak a beteg-orvos, orvos-kórház/egészségügyi szolgáltató kapcsolódások legfontosabb tényezőivel a betegutak kimenetelének javítása és az egészségügyi költségek csökkentése érdekében. - Tóth Attila (Intersystems), Dr. Vántus Gergely, MD (háziorvos), Dr. Végh Attila, MD (Eurohealth), Moderátor: dr. Márkus Fanni (KPMG) 
14.49 - 15.30 A digitális egészségügy kulcsfontosságú növekedési lehetőség intézményeink számára. Mire és hogyan terjed ki az innováció? - Dr. habil. Bogos Krisztina, PhD, MD (Országos Korányi Pulmonológiai Intézet), Oláh Petra (Supercharge), dr. Szentiványi Mátyás (OGYÉI), Moderátor: Hatem Lemia (AstraZeneca)
15.31 - 15.55 kávészünet, networking
15.56 - 16.17 Egészségügyi adatok és kiberbiztonság - Az egészségügyi adatok gyakorlatilag ma már csak a digitális térben keletkeznek, és a korszerű gyógyítás sok hálózatba kötött eszköz használ. Emiatt az egészségügyi adataink különös veszélyben vannak. A veszély érinti az egyént, de akár a szervezeteket, kórházakat, illetve nemzetbiztonsági szempontból is van jelentőségük. Az egészségügyi kiberbiztonság XXi. századi egészségbiztonságnak az egyik meghatározó tényezője lett. Mire kell figyelni napjainkban, hogy ezeket az adatokat biztonságban tudhassuk, és az adatvezérelt egészségügyi fejlesztések érdekében felhasználhassuk. - Dr. Palicz Tamás, MD (SE EMK)
16.18 - 16.39 NIS2 az egészségügyben - ágazati tapasztalatok - Az egészségügy, mint kritikus infrastruktúra folyamatosan a kibertámadások középpontjában áll, ezt tapasztaltuk meg a COVID járvány, és a mostani, szomszédunkban zajló háború alatt is. Az Európai Unió új szabályozással próbálja emelni a tagállamok és intézményeik kibervédelmi készültségét. Mit jelent ez az egészségügyi intézmények esetében? Van-e teendő az egészségiparban, vagy a magánszolgáltatók számára? - Dr. Munkácsi Viktor, PhD (Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet)  
16.40 - 17.25 A kerekasztal beszélgetés során a résztvevők bepillantanak és áttekintik az egészségügy kiberbiztonsági helyzetét, azon belül is elsősorban az új NIS2 szabályozással kapcsolatos elvárásokat. Az új iránymutatás komplex kihívások elé állítják az egészségügyi szolgáltatókat, és már nemcsak a kritikus infrastruktúrák közé sorolt szolgáltatók kerülnek a fókuszba, hanem számos, főleg a privát szektorban megjelenő egészségügyi szolgáltató is. A magyar jogalkotási gyorsan reagált az európai uniós kihívásokra: 2023. márciusában került a parlament elé a kibertanúsításról szóló törvény, amelyben az egészségügyi ágazat is kiemelten jelen van. Milyen lehetőségei vannak a felkészülésre a szektornak? Mi a szerepe az oktatásnak, képzésnek? Vannak-e olyan specifikumok, amelyek szükségesek a jó felkészüléshez, és általában: hogyan tudjuk elősegíteni az egészségügyi adataink védelmét annak érdekében, hogy biztonságban érezzük magunkat? - Hartai Attila (Országos Kórházi Főigazgatóság), Jerabek György (Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület), Dr. Munkácsi Viktor, PhD (NKI), Dr. Palicz Tamás, MD (Semmelweis Egyetem EMK),  moderátor: Dr. Joó Tamás, PhD (SE EMK)

A 2023-as konferenciára regisztrált résztvevők

444.hu, Abbott Medical, AbbVie, Alira Health, AP Summit Now, AIRMID-MED, AmCham Hungary, Anamed, AstraZeneca, Bismogel, Budai Egészségközpont, Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága, B-Xpert Agency s.r.o, Bristol Myers Squibb, Belügyminisztérium, Berlin Chemie, DeriCom Informatikai, DRH & H,  Dr. Baraczka Mariann jogász, Dél-pesti Centrumkórház, DLA Piper Posztl, Nemescsói, Györfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda, eHealth Software Solutions, EIT Health InnoStars e V, Egészségkalauz, Egis Gyógyszergyár, Észak-budai Szent Ĵános Kórház, ESZFK, Frontira, HARTMANN-RICO HUNGÁRIA, Házipatika, Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, Healthware, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Hungaropharma, Hungimpex, IBT Premier Consulting, iBioScience, Ichilov Hospital, Infomix, Integramed, Instacash, Inspira Research, Intersystems GmbH, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete - Magyarország, IQVIA Solutions Services, Janssen, Johnson and Johnson, JOB, KPMG, KRKA Magyarország Kereskedelmi, Konasoft, Laborpont, Legalaise, Magyar Kardiológiai Társaság, Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Nemzet, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Mária Medical, MedDeviced LLC, MediConcept, Medilife-Grandmed, MediKix Gyermekgyógyász Háziorvosi, Merck, MindentMent, Motivive Solutions, MSD Pharma Hungary, Nagy Sportágválsztó, BBU Nonprofit, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet, NEAK, NKI, Népszava, Novodata, Novartis Hungaria, Novo Nordisk ​Hungária, OGYÉI, Omron Medistance, MDIT SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ, NEAK, Oracle Hungary, Országos Kórházi Főigazgatóság, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Pearl Hungary, Pharmazone WS, Patika Management, Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont, PANNONPHARMA, Philips Magyarország, Prémium Pénztárszolgáltató, PwC Magyarország, Renyi Alfréd Matematikai Kutatóintézet, Ringier Magyarország, Roche Magyarország, Sanofi-aventis, Super Charge, SMP Solutions, Straumann GmbH MFT, Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó, Semmelweis Egyetem, Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinika, Staplecare, Synlab, Századvég Konjunktúrakutató, Szinapszis, Szegedi Tudományegyetem, Telex, Teqtos, Thakkura, Zorkoczy Ügyvédi Iroda, Quantumread, Világgazdasag.hu, Végtagmentő applikáció Kft / MEROVA Diabetic Health, Webbeteg, QCG Consulting

Bidlo JUDIT
Egészségügy Szakmai Irányításáért Felelős Helyettes Államtitkára
Belügyminisztérium

Dr. Bidló Judit a Belügyminisztérium Egészségügy Szakmai Irányításáért Felelős Helyettes Államtitkára 2023. március 1 óta. Gyógyszerész, közgazdász, infobionikus-mérnök végzettsége van. A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság alapító tagja.

Gyógyszeripari tapasztalatait a Novartis cégnél és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületénél szerezte,
melynek 4 évig volt igazgatója 2005-2009 között. 2009 óta az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd annak jogutódjánál, az ártámogatási területen dolgozott. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ártámogatási főigazgató-helyettese volt 2018. november 1.-től 2023 februárig végéig.

A NEAK-nál felelős volt a járóbeteg gyógyszerellátás működéséért és finanszírozásáért, a gyógyászati segédeszközök és tételes elszámolású eszközök finanszírozásáért, valamint a tételes-, különkeretes-, és orphan  gyógyszerkészítmények
beszerzéséért, finanszírozásáért. A NEAK-nál működő Országos Molekuláris Onkoteam munkájában ma is részt vesz.

Fő feladatának jelenleg is az outcome alapú gyógyszerfinanszírozás megteremtését és a finanszírozási rendszerek COVID járvány miatt előtérbe kerülő telemedicina rendszerekhez történő adaptálását tekinti. E mellet elkötelezett híve az adatvezérelt egészségügyi döntéshozatal kialakításának.

Bogos Krisztina
főigazgató
Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Dr. Bogos Krisztina az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója 2021. január 1-e óta. Az
intézetben 1992 óta dolgozik, volt osztályvezető főorvos, orvosigazgató, majd ezt követően 2020.
júliusában vette át az intézet vezetését mb. főigazgatóként.
Általános orvosi diplomáját 1992-ben szerezte a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd
tüdőgyógyászatból, általános belgyógyászatból, klinikai onkológiából és a HERMES program keretében
európai felnőtt tüdőgyógyászatból tett sikeres szakvizsgát.
2009-ben PhD tudományos fokozatot, ezt követően 2016-ban egészségügyi szakmenedzser MsC
fokozatot szerzett a Semmelweis Egyetemen, majd 2023-ban Habilitációs fokozatot a Pécsi Tudomány
Egyetemen.
2013-2021 között pulmonológiai regionális szakfelügyelő szakfőorvos volt.
A Szakmai Kollégium Tüdőgyógyászat Tagozat elnöke, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság vezetőségi,
elnökségi tagja, 2000 óta az Onkopulmonológiai Szekció vezetőségi tagja, majd 2014-2022 között elnöke.
Tagja továbbá az Európai Tüdőgyógyászati Társaságnak (ERS), a Magyar Onkológiai Társaságnak és az
IASLC-nek.
2020-ban EMMI miniszteri elismerő oklevélben, 2021-ben Széchenyi Társaság díjában és 2022-ban a
Magyar Érdemrend Tisztikereszt Polgári Tagozat kitüntetésben részesítették.
Számos hazai tudományos konferencia szervezője és előadója.

Danó Anna
Újságíró-egészségügyi szakmenedzser
Népszava

Újságíró-egészségügyi szakmenedzser. Az utóbbi szakmámhoz a diplomát a Semmelweis Egyetem közszolgálati karán szereztem 2005-ben. Harmincöt éve írok újságot. A pályakezdés első néhány évének kivételével, amit a Magyar Ifjúság című és a kollégámmal Katona Józseffel alapított közös lapnál a 424 című hetilap töltöttem, mindig napilapnál (Mai Nap, Népszava, Népszabadság, Népszava) dolgoztam, dolgozom. Voltam kormányzati tudósító, politikai újságíró végül egészségügyi szakújságíró lettem. A napi munkámban a hírvadászat jól meg fér kedvenc műfajommal a riporttal. Az utóbbi évtizedekben főként egészséggazdasággal, egészségpolitikával foglalkozom. Az egészségügyből az orvos-beteg kapcsolata, az információs aszimmetria bontása, a kommunikáció foglalkoztat. A napilapos „pörgés mellett” szerkesztettem gyermeklapot, életmódmagazint és két rangos gyógyszeripari szaklap ( Pharmamarketing, Marketing Pirula) vezető szerkesztőjeként is kipróbálhattam magam.  

Hartai Attila
Informatikai Igazgató
Országos Kórházi Főigazgatóság

Hartai Attila mérnök informatikus, elektronikus információbiztonsági szakmérnök. Attila több mint 20 éve dolgozik az egészségügy területén, több intézmény informatikai és információbiztonsági vezetését látta el. Alapvetően intézmények informatikai működtetéséért felelt, de számos szakrendszer fejlesztésében vett részt vezető koordinátorként. Többek között az Egészségügyi dolgozók alap és működési nyilvántartása vagy a Deep Learning alapú LDCT tüdőszűrő pilot szolgáltatáshoz szükséges informatikai keretrendszer informatikai koordinátora.

2019 óta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, majd az Országos Kórházi Főigazgatóság Informatikai Igazgatója.

Hatem Lemia
Corporate Affairs Director, Central Europe
AstraZeneca

Lemia is an economist, graduated from Corvinus University of Budapest. After a short time spent in FMCG she immediately jumped into the world of pharmaceuticals where she’s been since 14 years now.
After several roles in Public Affairs at Sanofi, MSD and Novartis, Lemia is now heading AstraZeneca’s Government Affairs and Communications in Central Europe.
Lemia is passionate about advancing public health, especially addressing patient pathway optimization and health literacy.

Jerabek György
titkár
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

Jerabek György a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület titkára 1989-ben végzett a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola (ma: Óbudai Egyetem) Híradásipari Intézetében, ahol a műszaki akusztika és informatika ágazatok mellett műszaki tanári oklevelet is szerzett. Pályáját programozóként kezdte és részt vett az első olyan hazai fejlesztésű háziorvosi rendszer elkészítésében, amely úttörőként lépett piacra és tartalmazta a BNO kódok alapján történő pontszámítást. A IX. kerületben több praxis ennek a programnak a segítségével teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét – hajlékonylemezen – amellyel nem volt szabad a villamos első kocsijába szállni, hogy olvasható maradjon. Pályája során többször visszakanyarodott az egészségügyhöz: 2021 óta a Tatabányai Szent Borbála kórházi információbiztonsági felelősi feladatait is ellátja, illetve több országos egészségügyi rendszer fejlesztésének volt korábban információbiztonsági szakértője. A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület titkárának a szervezet 2020 -ban választotta meg. Rendszeresen publikál a Jegyző és Közigazgatásban – információbiztonsági témájú cikkekkel, interjúkkal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtószemléjének kivonatával jelentkezik az adatvédelem/információbiztonság rovatban. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Elektronikus Információbiztonsági Vezető képzését 2018-ban végezte el, szakdolgozatában az információbiztonság és az adatvédelem kapcsolatát elemezte, aminek aktualitását a GDPR kötelező alkalmazásának időpontja is jelezte. Az NKE éves kötelező továbbképzésének egyik moduljának elkészítésére  – Ibtv. az önkormányzati szektorban címmel – 2019-ban kapott megbízást.

Jelenleg is tanácsadóként dolgozik – a 2013. évi L. és az Lrtv. hatálya alá tartozó szervezeteknél tölt be információbiztonsági felelősi beosztást.

Joó Tamás
adjunktus, egészségügyi közgazdász
SE EMK

2010-ben közgazdász diplomát szerzett az Óbudai Egyetemen. Az egyetem elvégzése után okleveles
egészségpolitikai szakértő mesterképzésben vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A Nemzeti
Közszolgálati Egyetemen elektronikus információbiztonsági vezető képesítést szerzett 2020-ban. 2014-2016 között az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál alprojektvezetőként az intézményfejlesztési stratégiai tervezéssel és teljesítményértékeléssel kapcsolatos módszertani fejlesztést és implementációt irányította, amelyek a nyugat-dunántúli és észak-magyarországi térségek 22 intézményét érintették. 2016-2017 között Dr. Szócska Miklós a WHO (World Health Organization, az ENSZ egészségügyi szervezete) főigazgatói jelöltségéhez kapcsolódó kampányidőszak szakmai és operatív irányítását
végezte. 2016-2018 között főigazgatói tanácsadóként dolgozott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-
egészségügyi Intézetben, ahol elsődlegesen az újonnan alakult intézmény szervezetfejlesztési feladataiban vett részt és az intézmény kiemelt projektjének dohányzással és táplálkozás- egészségüggyel kapcsolatos szakmai koncepciójának kidolgozását irányította. 2014-től az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának állandó egészségügyi szakértője. Kiemelten a költségvetéssel, forrásteremtéssel, humán erőforrással és az egészségügyi ellátórendszer átalakításával és fejlesztésével kapcsolatos jogszabálytervezetek véleményezését és szakmai háttéranyagok készítését végzi. Több hazai és nemzetközi WHO projekt, valamint fejlesztés irányítója és résztvevője. Szerbiában a dohányzás társadalmi terheinek felmérését támogatta szakértőként. Spanyolországban magyarországi jó gyakorlatként a népegészségügyi termékadó hazai tapasztalatait összegző tanulmány elkészítését irányította. A budapesti WHO iroda munkáját támogatta a jövedéki adópolitikát, forrásteremtést és különböző dohányzás ellenes intézkedések meghozatalára javaslatot tevő kutatásokkal. 2014-től a Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központjának munkatársa. Egyetemi adjunktusként különböző digitális egészségüggyel, adattudománnyal, mesterséges intelligenciával, ipari befolyásolási technikákkal, egészségbiztonsággal és kibervédelemmel kapcsolatos területeken végzi kutatási és oktatási feladatait.  2018 óta külső közreműködője a washingtoni székhelyű Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) egészségügyi kutatóközpontnak, ahol 204 országot és területet érintő, halálozással, kockázati tényezőkkel, betegcsoportokkal kapcsolatos globális kutatások résztvevője. Jelenleg a NAV mesterséges intelligencia munkacsoportjának szakértője és a BM e-Egészségügyi Szakértői Testületének tagja. A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnökhelyettese. A társaság nevéhez kötődik számos civil és népegészségügyi kezdeményezés (Egészségpart, Dohányzásmentes Magyarországért Mozgalom, stb.). IME tudományos folyóirat szerkesztőbizottságának tagja.

Kádár Mónika
főosztályvezető
Egészségügyi Fejlesztéspolitikai Főosztály, Belügyminisztérium

Okleveles népegészségügyi szakember, egészségtudomány doktora. Közel 10 év informatikai szoftverek tervezésében, az IT fejlesztések koordinálásában szerzett tapasztalattal rendelkezik. Munkássága során fő feladata volt az IT fejlesztéseinek folyamatszintű összehangolása. Kapcsolattartás az egészségügy felhasználói területekkel, az üzleti követelmények felmérése és rendszerezése. Rendszerleíró folyamatok tervezése, előzetes specifikációk készítése. Fejlesztések koordinálása, funkcionális tesztelésben támogatásnyújtás.

Korábban több európai uniós forrásból megvalósuló projektben látott el IT folyamatmenedzseri, vezető koordinátori és egészségügyi szakértői feladatokat. 2012 és 2017 között a Nemzeti Népegészségügyi Központ (korábban Országos Tisztifőorvosi Hivatal) IT projekt csapatot erősítette, 2017 és 2022 között az Országos Kórházi Főigazgatóságon központi kórházi integrált gazdálkodási rendszerek és orvosi labordiagnosztikai rendszer fejlesztéseiért volt felelős. Projektvezetése alatt valósult meg többek között minden állami fenntartású fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményben a Központi Pénzügyi Engedélyező Rendszer országos bevezetése is.

Jelenleg is kiemelt figyelmet kap részéről a hazai digitális egészségügy alakulása és 2023-tól a Belügyminisztérium Egészségügyi Finanszírozásért és Fejlesztésért Felelős Helyettes Államtitkárságon belül működő e-egészségügyi osztály koordinálása. A helyettes államtitkárságon az Egészségügyi Fejlesztéspolitikai Főosztály vezetője.

Innovációs és ügyvezető igazgató, tanácsadó, tulajdonos
Szinapszis

Balázs közgazdász diplomát szerzett, a kezdetektől, 1998 óta dolgozik a Szinapszisnál mint a kutatások szakmai vezetője, a nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítésének és a vállalati innovációnak a  felelőse. Nevéhez fűződnek a Szinapszis gyógyszeriparra szabott saját megoldásainak, kutatási modelljeinek megalkotása. Kiemelt kutatási területei: SFE, targetálás, szegmentáció, KOL-mapping, árérzékenységi vizsgálatok, MCM és digitális átalakulás a gyógyszeriparon belül. Előadó számos hazai és nemzetközi konferencián, az európai piackutatási szövetségek (ESOMAR EphMRA) tagja és a Szinapszis képviselője.

Márkus Fanni
ügyvéd
KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda

Dr. Márkus Fanni a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Irodánál dolgozik ügyvédként. Fanni 2017 óta végzett jogász és a Budapest Ügyvédi Kamara tagja. Szakterületei az egészségügyi jog és az adatvédelem. Tanácsadást nyújtott gyógyszerészeti és diagnosztikai társaságok számára a magyar működésük számos területét illetően, ideértve társasági, kereskedelmi, szabályozói és fogyasztóvédelmi jogi aspektusokat is.

 

Molnár Rita
founder
Digital Health Summit és Digital Health Essential

Rita Molnar earned her BA business communication degree in the Budapest College of Communication and Business in 2008. She finished her MBA master program in Budapest Metropolitan University in 2020 and she started Health Policy, planning and financing MA program in Budapest Corvinus University also in 2020. The program is designed to provide you with a comprehensive understanding of the complexities of health care systems both at macro- and micro-levels within the context of technological development, an ageing population and patient expectations. She is well-prepared to work in health administration, government departments, research and consultancy agencies, universities, national health services, health care organizations and pharmaceutical and medical device industry. 

She started her career as a professional photojournalist from 1997 to 2002. Rita was just 21 when she started organizing events, and she founded her own company. Her first event was an amateur film festival in Eger in 1998. Ever since, she has been organizing 2 conferences per year, mainly in the medical, VC investing and banking fields. Between 2001-2005 Rita also worked as a movie producer. She was involved in co-producing a movie directed by the iconic Magyar movie-maker Miklós Jancsó. From 2006 to late 2007 Rita managed the event marketing team at Ringier Publishing, a Hungarian subsidiary of a Swiss-based leading publishing firm. In the summer of 2010 Rita founded Slimexpo with a venture capital involvement, and she organized with her own team a Slimexpo Festival with a diet, health and beauty theme at a premium event venue in Budapest Aréna in the spring of 2011. 

Munkácsi Viktor
Nemzeti CSIRT vezető
Kibervédelmi Intézet

Receiving information security notifications (managing customer
service), coordinating incident investigations at national and
international level. Malware analysis, bit of forensic (SANS FOR508)
Preparing the legislative implementation of Cybersecurity best
practices. Participation in cyber security exercises. Support the
executive as EU CyCLONe Officer and represent Hungary in ENISA CNW.

More than 20 years of experience in understanding machines, engineers,
managers, lawyers, users and how to explain exactly what the other
person wants. I like to understand and break down processes into small
pieces and find connections.

Nagy Ferenc
egészségügyi területért felelős szakmai vezető
Máltai Szeretetszolgálat

Nagy Ferenc a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi területért felelős szakmai vezetője.
Mentőtiszti és felnőttoktatási végzettséggel rendelkezik.
Egészségügyi tapasztalatait az Erzsébet Kórházban (jelenleg Péterfy Sándor Utcai Kórház-
Rendelőintézet) és a Szent Imre Kórházban szerezte. Részt vett az intenzív osztály és az
alakuló sürgősségi osztály kórházi újraélesztési rendszerének kidolgozásában,
minőségfejlesztésében és üzemeltetésében. Alapító tagja a Magyar Resuscitatiós
Társaságank, tagja a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaságnak és az European Resuscitation
Council-nak.
20 éves oktatói tapasztalattal rendelkezik a szimulációs oktatás és felnőttoktatás területén.
Érdeklődése elsősorban a gyakorlati készségek és a sürgősségi ellátás oktatási kérdései felé
irányul. Óraadó oktatóként részt vette a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának
képzéseiben.
Megszervezte Magyarország 300 legszegényebb településének gyermekszemészeti szűrési
rendszerét.
Megszervezte az állami telemedicina (miniHIS) rendszer tesztelését és előkészítette a
telemedicina, mint új ellátási forma pilot programját. Érdeklődése az innovatív, mobilitás
fókuszú egészségügyi szolgáltatások felé irányul.

Oláh Petra
Product Strategist
Supercharge

Mindig is lenyűgöztek azok a termékek, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy tudatosabban, egészségesebben éljünk és pozitívan befolyásolják az életminőséget. Ezért nagy öröm számomra, hogy nap mint nap támogathatok innovatív kezdeményezéseket és segíthetek hogy ezekből az ötletekből sikeres digitális megoldások szülessenek a digitális termékfejlesztés terén szerzett több éves tapasztalatomat felhasználva. 

Palicz Tamás
stratégiai igazgató-helyettes
Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Menedzserképző Központ

Dr. Palicz Tamás 1993-ban szerezte orvosdoktori diplomáját a Debreceni Egyetemen, majd 1998-ban belgyógyász szakorvos lett. A Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján töltött klinikusi éveket követően 2000-től foglalkozik európai uniós támogatású projektek tervezésével, végrehajtásával és követésével. 2003-tól dolgozik vezetőként. Kezdetben a Semmelweis Egyetem Stratégiai és Működésfejlesztési Főigazgatóság főigazgató-helyetteseként, majd 2005-től a Kútvölgyi Klinikai Tömb orvosi igazgatójaként szerzett tapasztalatot az egészségügyi szervezetek vezetésében. 2010 és 2013 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-programok Irányító Hatóságát (HEP IH) irányította, amelyhez a TÁMOP és a TIOP projektek tervezése és végrehajtásának nyomonkövetése tartozott. 2013-tól két éven keresztül az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgató-helyetteseként dolgozott és a TÁMOP-612A-14/1-A projekt szakmai vezetőjeként az iskolai egészségfejlesztés bevezetéséért volt felelős. 2015 végétől dolgozik stratégiai igazgató-helyettesként az Egészségügyi Menedzserképző Központban, ahol 2001-ben az egészségügyi menedzseri diplomáját is szerezte. 

Fő érdeklődési területe az egészségügyi szervezetek folyamatközpontú menedzsmentje, szervezeti változások vezetése és projektmenedzsment. Az utóbbi években az egészségügyi digitális átalakulása kapcsán kezdett el foglalkozni az egészségügyi szervezetek kiberbiztonságával. 

Patai Roland
tudományos munkatárs
Neuronális Plaszticitás Kutatócsoport, Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézet

Dr. Patai Roland a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézetében működő
Neuronális Plaszticitás Kutatócsoport tudományos munkatársa. Biológus
mesterdiplomáját humán- és neurobiológiai szakirányon 2013-ban szerezte meg
a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán, ahol
2013-ban TALENT Ösztöndíjban részesült, valamint felkerült a Szegedi
Tudományegyetem Kiválósági Listájára. 2017-ben a Szegedi Tudományegyetem
Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karán működő Elméleti Orvostudományok
Doktori Iskola neurobiológiai programjának keretében tudományos doktori
fokozatot szerzett. 2018-ban a Qualitas Biologica Alapítvány I. helyezéssel
jutalmazta kiemelkedő doktori dolgozatok kategóriában. 2016-tól 2020-ig a
Szegedi Biológiai Kutatóközpontban a Magyar Tudományos Akadémia Fiatal
Kutatói Ösztöndíjasaként végzett kutatást akut és krónikus idegrendszeri
degeneráció patbiológiai alapjainak feltérképezése témakörben. Jelenleg vezető
kutatóként a motoneuron betegség immunológiai folyamatainak megértését
vizsgálja, amihez 2022-ben elnyerte az Országos Tudományos Kutatási
Alapprogramok Fiatal Kutatói támogatását. Az idegtudományok terén elért
eredményeiért 2019-ben Dr. Joó Ferenc díjjal tüntették ki, valamint 2017 óta 6
alkalommal nyerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „A
Nemzet Fiatal Tehetsége” Ösztöndíjat. Kutatói munkája mellett 2016 óta
orvostanhallgatók és biológusok témavezetését végzi a Szegedi
Tudományegyetemen, valamint vendégelőadó a Cambridge-i Egyetemen
(Egyesült Királyság). Oktatási eredményeiért a Nemzeti Tudósképző Akadémia
2018-ban és 2020-ban is „az Év Hallgatója” mentorálásáért járó díjjal tüntette ki,
ahol a program keretében 2016-2021 között junior mentori pozíciót töltött be.
Szintén 2021-ben felvételt nyert a Magyar Tudományos Akadémia köztestületébe.

Poda Tamas
kereskedelmi és marketingvezető
SYNLAB

Póda Tamás 2017 óta vezeti a SYNLAB Hungary kereskedelmi és marketing csapatát.   

Tanulmányait erősáramú villamosmérnökként végezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése óta az egészségügyhöz kapcsolódó területen dolgozik, 2008-tól egészségügyi rendszerek értékesítésével, telepítésével és az ehhez szükséges oktatásokkal foglalkozott. 2012-ben csatlakozott a GE Healthcare csapatához, ahol feladatai közé tartozott az LCS portfólió (aneszteziológiai, légzőszervi, monitorozási megoldások, diagnosztikai kardiológia, anyatejes csecsemőgondozás, fogyóeszközök és kiegészítők, valamint egészségügyi informatika) horvátországi, szlovéniai és magyarországi értékesítési csatornáinak vezetése, ehhez tartozó tevékenységek fejlesztése, végrehajtása.  Fontos feladatának tekinti az egészségmegőrzés minél szélesebb körű megismertetését, melyhez pályája minden állomásán megbízható, kiemelt minőségű eszközöket és szolgáltatásokat kínál.  

főigazgató
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Dr. Szentiványi Mátyás 1992-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát, majd
2002-ben szintén ebben az Intézményben PhD. diplomát szerzett. 1992 és 1997 között a SOTE Klinikai Kísérleti
Kutató-II.sz. Élettani Intézetnél aktívan tevékenykedett TMB ösztöndíjasként, majd egyetemi tanársegédként.
Ezt követően volt szerencséje külföldön is bővíteni szakmai tudását, a Medical College of Wisconsin
(Milwaukee, USA) kutatási ösztöndíjasaként kutatott 1997-1999 között. 2000 és 2005 között a Quintiles
Magyarország Kft. klinikai kutatási munkatársa, majd projektvezetője és klinikai kutatási managere lett 2010
után 5 évig tudományos tanácsadó, majd 8 évig orvosigazgató volt a Roche (Magyarország) Kft.-nél, emellett 7
évig aktív tagja a Gyógyszeripari Szövetségek Kommunikációs Etikai Bizottságának (KEB). 2018 októbere óta az
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója, ahol kutatói- és a gyógyszeripari
múltja, valamint az eddigi szakmai életútja során szerezett tapasztalatait igyekszik hasznosítani az Intézet és a
magyar lakosság érdekében.

Szirmai Zsombor
Business Excellence & Execution vezető
Novartis Hungária

Szirmai Zsombor a Novartis Hungária Business Excellence & Execution vezetője. Közgazdász, diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen, MBA fokozatát a svájci Université de Lausanne-on szerezte.

Gyógyszeripari szakmai pályafutása során innovatív cégeknél dolgozott, tapasztalatát a Novo Nordisk-ban, az MSD-ben és a Novartis-nál szerezte. Felelősségi köreibe elsősorban több terápiás terület sales és marketing feladatai tartoztak, emellett dolgozott üzleti támogatási, pénzügyi és késztermékgyártási területen is. Széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, ezeket Dániában, Malajziában, az USA-ban és Svájcban szerezte.

Jelenlegi fő feladatköreibe többek között az adatalapú döntéshozatali szemlélet megerősítése és az innovációs menedzsment tartoznak.

Tóth Attila
Senior Sales Engineer
InterSystems EMEA

Közgazdasági programozó matematikus végzettségemet Szegeden szereztem. Pályám kezdete óta, immár 25 éve, foglalkozom InterSystems technológiával. 2011-ben csatlakoztam a céghez, mint Sales Engineer, majd Senior Sales Engineer. A cég profiljához igazodva, gyakorlatilag az első munkanapomtól kezdve részt vettem különböző szintű, országos, regionális és intézményi, egészségügyi informatikai projektekben, Európa és a Közel-Kelet számos országában.

Itthon a kezdetektől aktívan támogattuk és személyesen is közreműködtem a mai EESZT számos fontos moduljának alapjául szolgáló HISCOM megoldás fejlesztésében.

Vántus Gergely
háziorvos
II. Kerület, Budapest

Dr Vántus Gergely 2005-ben végzett a Debreceni Orvosi Egyetem általános orvosi karán. Alapellátási, belgyógyászati és gyógyszeripari tapasztalataira támaszkodva jelenleg háziorvosként dolgozik Budapesten.

A gyógyszeriparban a sales és marketing területeken szerzett széleskörű tapasztalatot, kardiovaszkuláris, tüdőgyógyászat, reumatológia területén több innovatív hatóanyag piacra vezetési stratégiájának kidolgozásában és kivitelezésében is részt vett.

Számos továbbképzési eseményen előadó.

Jelenleg Budapesten háziorvos, emellett alapellátó orvosként részt vesz idős ellátásban és rehabilitációs intézményben. A betegség megelőzést az egyik legfontosabb alapellátási feladatának tartja. Az eseti prevenciós munka helyett a strukturált betegségmegelőzés megteremtését tűzte ki célul. A szűrési munka hatékonyság növelésében nagyon fontosnak tartja a páciens felelősségvállalásának növelését. Ebben digitalizáció komoly segítséget jelent a folyamatok automatizálásával, az adatgyűjtéssel és elemzéssel és pácienssel való kommunikáció egyszerűsítésével.

Vegh Attila
CEO
Eurohealth Ltd.

Dr. Végh Attila több mint 20 éves tapasztalattal, elnök-vezérigazgatóként irányította Európa legnagyobb kórházcsoportjait. Vezetői pályafutása magában foglalja a Capio AB vezérigazgatói pozícióját, amely Európa egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett kórházlánca, több mint 200 kórházzal Franciaországban, Németországban és Skandináviában. Előtte a Penta Hospitals International korházcsoport vezérigazgatója, Közép-Kelet Európa egyik leggyorsabban fejlődő cégcsoportja több, mint 70 intézménnyel. Vezetői karrierjét Angliában kezdte, ahol egyetemi klinikákat vezetett Londonban, Cambridge-ben és Manchesterben. Jelenleg több multinacionális egészségügyi intézmény igazgatótanácsi elnöke, valamint londoni private equity alapnál befektetési igazgató.